23/4
Iaf, det är fredag idag och jag har haft matte och har just nu mediekunskap. Vi slutade tydligen inte 12.00 idag och tack för det! Jag orkar verkligen inte sitta här själv till 15.20!
Det som är lite roligt med mediekunskapen idag är att vi faktiskt får blogga på lektionerna framöver.
Nu tänkte jag skriva något som jag normlat inte brukar skriva om i min blogg, men jag måste bara lägga upp ett super recept som jag såg på Leila Bakar i onsdags när Grey's Anatomy inte visades.
Bounty cupcakes
Cupcakes:
1 dl kokosflingor
75 g mörk kvalitetschoklad 70 %
2 st ägg
1.5 dl strösocker
0.75 dl kokosmjölk
2.5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1 nypa salt
2.5 msk kakao av god kvalitet
1.5 msk kallt kaffe
6 st bountystänger
Glaze:
250 g mörk kvalitetschoklad 70 %
1.5 dl vispgrädde
2 msk honung
1 nypa flingsalt
1 msk smör
100 g philadelphiaost
Kokos till garnering
Så här gör du:
1. Cupcakes
Sätt ugnen på 175 grader.
2. Rosta kokosen i en torr stekpanna tills den får lite färg.
3. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
4. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
5. Smält smöret, häll i kokosmjölken och blanda det med äggsmeten.
6. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, sikta blandningen och vänd försiktigt ner det i smeten.
7. Rör ner smält choklad, kokosflingor, kakao och kaffe i smeten.
8. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
9. Halvera bountystängerna och stick ner en halva i varje muffins.
10. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12-13 minuter.
11. Låt svalna.
12. Glaze
Hacka chokladen fint i en hushållsmixer.
13. Koka upp vispgrädde, honung och flingsalt och häll den över chokladen under mixning.
14. Tillsätt smör och philadelphiaost och ”pulsmixa”.
15. Spritsa glazen över cupcakesen.
16. Garnera med kokos.