Ett litet recept
Jordgubbar och rabarber är verkligen smaker av sommaren för mig och nu tänka jag lägga upp ett lätt recept på en jordgubbs- och rabarberkräm som min favorit kock Leila Lindholm har gjort.
Ingredienser:
1 l rabarber
1 l jordgubbar
0.5 st vaniljstång
1 st citron, saft och skal
0.5 dl fläderblomssaft (koncentrerad)
1.5 dl strösocker
1.5 dl vatten
Redning:
2 msk potatismjöl
0.5 dl kallt vatten
Ingredienser:
1 l rabarber
1 l jordgubbar
0.5 st vaniljstång
1 st citron, saft och skal
0.5 dl fläderblomssaft (koncentrerad)
1.5 dl strösocker
1.5 dl vatten
Redning:
2 msk potatismjöl
0.5 dl kallt vatten
Gör så här
1. Skala rabarbern lätt och skär i cirka 2 cm stora bitar.
2. Skölj och snoppa jordgubbarna och halvera dem.
3. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Tvätta citronen, riv skalet och pressa ur saften.
4. Blanda rabarber, jordgubbar, vaniljfrön- och stång, citron (saft och skal), fläderblomssaft, strösocker och vatten i en stor kastrull. Låt det sjuda i cirka 10 minuter tills rabarberbitarna börjar mjukna mjuka.
5. Blanda potatismjölet med kallt vatten och red krämen.
Kommentarer
Trackback