Ett litet recept

Jordgubbar och rabarber är verkligen smaker av sommaren för mig och nu tänka jag lägga upp ett lätt recept på en jordgubbs- och rabarberkräm som min favorit kock Leila Lindholm har gjort.

Ingredienser:
1 l rabarber
1 1 l jordgubbar
0.5 0.5 st vaniljstång
1 1 st citron, saft och skal
0.5 0.5 dl fläderblomssaft (koncentrerad)
1.5 1.5 dl strösocker
1.5 1.5 dl vatten
Redning:
2 2 msk potatismjöl
0.5 0.5 dl kallt vatten

Gör så här

1. Skala rabarbern lätt och skär i cirka 2 cm stora bitar.

2. Skölj och snoppa jordgubbarna och halvera dem.

3. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Tvätta citronen, riv skalet och pressa ur saften.

4. Blanda rabarber, jordgubbar, vaniljfrön- och stång, citron (saft och skal), fläderblomssaft, strösocker och vatten i en stor kastrull. Låt det sjuda i cirka 10 minuter tills rabarberbitarna börjar mjukna mjuka.

5. Blanda potatismjölet med kallt vatten och red krämen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0