Jag är sugen...
... på att baka något riktigt gott! Jag sitter just nu inne på recept.nu och tittar igenom massa smaskiga recept som Leila Lindholm har gjort, gud jag älskar hennes recept! Denna gång fastnade jag för detta recept för en rabarber- och jordgubbscobbler, en cobbler är en typ av Amerikans paj.
Jag måste verkligen göra denna i sommar!
Ingredienser
6 st rabarberstänger
50 g smör
1 dl råsocker
7 dl färska jordgubbar
200 g smör
4.5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 st citron, skalet
1 nypa salt
1 dl strösocker
1.5 dl kaffegrädde
1.5 dl havregryn
0.5 dl vallmofrön
100 g mandelspån
Jag måste verkligen göra denna i sommar!
Ingredienser
6 st rabarberstänger
50 g smör
1 dl råsocker
7 dl färska jordgubbar
200 g smör
4.5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 st citron, skalet
1 nypa salt
1 dl strösocker
1.5 dl kaffegrädde
1.5 dl havregryn
0.5 dl vallmofrön
100 g mandelspån
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Skala och skiva rabarbern.
3. Smörstek bitarna med råsockret tills de blivit mjuka.
4. Dela jordgubbarna på hälften.
5. Tärna smöret i småbitar och nyp ihop det med vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver, rivet citronskal, salt och strösocker.
6. Tillsätt lite kaffegrädde i taget och rör ner havregryn och hälften av vallmofröna.
7. Varva rabarber, jordgubbar och smet i en ugnsfast form.
8. Strö över mandelspån och resterande vallmofrön.
9. Grädda till gyllene i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
Kommentarer
Trackback